Alkava lukukausi kasvatusalalla tuo mukanaan taas paljon mielenkiintoista kehittämistyötä. Uutta opetussuunnitelmaa ja varhaiskasvatussuunnitelmaa sovelletaan nyt arjessa sekä toimivia käytänteitä opetellaan monessa työyhteisössä. Uusia sisältöjä linkitetään osaksi aiempia tavoitteita ja karsitaan niitä osa-alueita, jotka eivät enää vastaa tämän päivän tarpeisiin.

Tämän kaiken hienon kehittämistyön pohjana on kasvattajien hyvinvointi. Miten me jaksaisimme mahdollisimman hyvin uudistaa työtämme, ammentaa itsestämme luovia ideoita ja tehdä myönteistä yhteistyötä lasten sekä aikuisten kanssa?

Olin heinäkuun lopussa kouluttamassa varhaiskasvattajia Ikaalisten kunnassa ja siellä toistuivat samat teemat, jotka ovat läsnä kaikissa koulutuksissa. Maassamme on erittäin sitoutuneita, kehittämismyönteisiä ja suurella sydämellä työskenteleviä kasvattajia sekä opettajia. Kehittämisprojektien kiihtyvä tahti on kuitenkin hengästyttävää jokaisella koulutusasteella ja työntekijät kokevat suurta riittämättömyyttä lukuisten vaatimusten edessä. Haluamme kehittää tätä innostavaa alaa lasten ja nuorten parhaaksi, mutta emme saa unohtaa kasvattajien omaa hyvinvointia näiden kaikkien uudistusten pyörteissä.

Woimaa- kouluttajaryhmä on perustettu, koska ihmisten hyvinvointi on meidän mielestä kaikkien, niin lasten, kuin aikuisten perusoikeus. Kehitetään työtämme ja tehdään se siinä tahdissa, että voimme hyvin ja ehdimme nähdä työmme tulokset. Meillä kasvattajilla ja opettajilla on mahdollisuus vaikuttaa todella monen ihmisen elämään. Lasten ja nuorten kautta vaikutamme myös perheiden hyvinvointiin, koska päiväkodit ja koulut ovat suuri osa perheiden arkea. Huolehditaan kaikin mahdollisin tavoin jaksamisestamme tänäkin lukuvuonna ja nostetaan hyvinvointi tärkeimmäksi arvoksi työyhteisöissämme. Näin saamme aikaan hyvän kierteen, josta hyötyvät lapset, nuoret, kasvattajat, opettajat sekä vanhemmat!